В най-новия доклад на Европейската комисия за здравеопазването в България е

...
В най-новия доклад на Европейската комисия за здравеопазването в България е
Коментари Харесай

Смолян е с най-ниска детска смъртност в страната, по-ниска от средната за ЕС

В най-новия отчет на Европейската комисия за опазването на здравето в България е маркирано, че страната ни в последните 8 години реализира чувствителни усъвършенствания във връзка с детската смъртност, която понижава доста от 13,3 на 5,8 смъртни случая на 1000 живородени.
В този отчет област Смолян е посочена с най-хубави индикатори за цялата страна – смъртност от 1,5 на хиляда, което е много под междинния индикатор за Европейски Съюз (3,6 на 1000). Това е мотив за професионална горделивост и задоволство, споделя в своето приветствие във връзка Бабинден днес д-р Даниела Дариткова - ръководителят на здравната комисия и началник на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание.
Тя благодари на всички, които имат ангажимент към детското опазване на здравето за постигнатите резултати, като им пожелава здраве,, благоденствие, сила и убеденост.
„ Днес означаваме Деня на родилната помощ - празник на вълшебството от раждането на нов живот. От антични времена на този ден ние отдаваме своята респект към хората, които с топлите си ръце поемат детето в първия момент от раждането му. Почит за грижата, насладата, паниката и отговорността, с която посрещат новородените и им оказват помощ да поемат първата си глътка въздух.
Затова желая да насочва своите топли думи на признателност към всички лекари и акушери “, сочи още обръщението й към нейните сътрудници. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР